Hervey Bay och Frasier Island

Efter drygt en vecka i Noosa fortsatte vi upp till Hervey Bay som skulle ta oss till Frasier Island. Tre dagar på ön var bokade med två nätters camping på världens strösta sandö inräknade. Vi kom till vårt hostel sent på eftermiddagen, åkte och köpte mat till hela campingtrippen och somnade tidigt på kvällen.
 
Tidigt på morgonen gjorde vår grupp sig redo och hoppade in i jeeparna vi skulle köra där ute med. Väl framme på ön körde vi i regnskogen och gjorde stopp vid olika sjöar och fina bäckar.  Vi hamnade sedan på stranden och hittade vårt camp. stora tält och i mitten ett sorts campingkök. Här skulle vi alltså bo, bland spindlar och småkryp, ormar och vilda hundar. Vattnet längs med kusten är ett av de hajrikaste ställena i Australien.
 
Toaletten bestod av att nman grände ett hål i sanden och kissade. Men man fick inte gå och kissa själv. Någon var tvungen att följa med och hålla utkik efter vildhundarna. Vad hasde vi gett oss in på? Första dagen vart det molnigt och disigt, och sjukt fuktigt i luften. De andra två dagarna hade vi tur och hade skinande sol nästan hela dagarna.
 
Vi träffade en skåning, Johanna som var och reste ensam. Som enda svenskarna på resan hängde vi en hel del.
 
 
 To be continued...
 
Australia 2013/2014 | | Kommentera |
Upp