Tillbaka till vårt paradis

Efter några nätter ute på Koh Rong åkte vi tillbaka till fastlandet, ordnade med visum till thailand och satte oss på nästa nattbuss till Bangkok. Ännu en helvetesresa på gud vet hur många timmar. Väl framme i Bangkok bokade vi direkt biljetter vidare ute till Phi Phi Island (självklart haha) och var inte inne i Bangkok i mer än 30 minuter för ett besök på 7/eleven. Sen var det dags för nästa bussresa på ett X antal timmar, men när vi nästan ett dygn efter att vi startat äntligen gick iland på Phi Phi var hela resan värt det.
 
Vi checkade in på vårt vanliga hostel och hade drygt en vecka ute på ön innan vi drog vidare.
Trots detta var tredje besöket under bara två månaders tid var det precis lika underbart som tidigare. Vi solade, festade, träffade grymma människor och åt god mat. 
Vi hängde en hel del på Stockholm Syndrome, en av barerna, och började så smånigom hjälpa till lite på kvällarna. Våra beerpong skills låg på topp då det lätt blev 6-7 runder om kvällen. Eller ja, vi tjuvstartade oftast med en runda redan efter lunch, då mot killarna i baren.
 
 
Fanny fyllde 20 och det storfirades, inne på Stockholm Syndrome blev det fullt party och mer shotar än jag kan räkna. Efter stängning vid midnatt drog vi vidare ner på stranden för massa dansande och kvällen avslutades med en bambotatuering hos vår spritkille som sålde buckets i ett stånd utanför sin tatueringsstudio. Thailand alltså. Fanny gjorde en likadan på axeln, som ett litet minne från den resan också. 
 
Vår tid började rinna ut, vi hade ju nu hembiljetterna bokade så efter en vecka tvingade vi oss vidare, trots det kändes tungt i hjärtat. Men vi hade otur, vår sista kväll ute på Phi Phi skulle storfiras med våra killar i baren och massa fest, istället blev det en militärkupp och utegångsförbud mellan 19.00 och 05-00 eller något sådant. 
Ute på öarna var det något lugnare, vi fick vara ute till 22.00 sen stängde hela ön ner och blev tyst och mörk. Inga klubbar, inga barer och inga resturanger öppna och i pincip helt tomma gator. 
Det var nästan lite skrämmande. 
Vi satte oss istället på vårt hostel och spelade kort och drack lite öl med några killar från Engalnd och någon tjej från Tyskland. 
 
Det blev ändå en trevlig kväll och vi var iallafall välutvilade inför resan till nästa ö, Kho Tao.
 
 
 
 
 
 
Backpackertiden - Asien | | En kommentar |
Upp