Slutdestination: Cairns

Efter cirka en månad på resande fot upp längs med kusten kom vi till slut fram till vår slutdestination Cairns, eller det var så långt vi planerat iallafall. Vi hade bokat in några nätter på Giligans, största partyhostelet i Australien, med stooor nattklubb och uteservering. Åhh vad vi var taggade på att komma till en riktig stad, med resturanger, affärer och klubbar.
 
Det hela blev ännu bättre när vi bara någon timme efter vi anlänt, är inne på whoolies för att köpa lunch, och ser ingen mindre än josse stå där. Det visade sig att hela vår lilla familj hade anlänt bara någon dag tidigare, och hade några nätter kvar innan de skulle flyga ner mot Melbourne. Vi bodde på olika hostel men det hindrade inte oss. Vi hade några riktigt roliga kvällar med sjuka förfester och lika sjuka efterfester. På dagarna låg vi halvt döda nere i Lagunen.
 
Vi vinkade av vår lilla familj för en sista gång med tårarna i ögonen och vart än en gång lämnade själv, jag och Fanny. Vi checkade ut från giligans, omöjligt att stanna mer än några nätter eftersom drickan flödar och man har tur om man lyckas få 2-3 timmars sömn om natten. Med nattklubben direkt under dunkar musiken natten lång festen slutar aldrig. Dock hade vi så jäkla roligt, våra trötta huvud behövde dock lugn och ro.
 
Vi checkade in på The Reef, 500 meter längre ner på gatan och där stannade vi i säkert 2-3 veckor. Ett underbart litet hostel, där många av gästerna som checkar in stannar en lång tid. Därför kunde vi umgås med samma människor hela tiden och komma varadra riktigt nära. Jag älskade det stället. Ett vanligt hus, med gemensamt kök och en liten bakgård med pool, palmer och mysig uteplats.
 
Regnperioden var igång och vi var nära ekvatorn nu så vädret var oftast oroligt varmt och fuktigt, alltid åska i luften även när solen sken.
 
 
 
 
 
 
Australia 2013/2014 | | Kommentera |
Upp