Totalvändning och 14 timmar norrut

När vi kom hem från Surf campet var det i princip bestämt att vi skulle slå ihop oss för en längre tid. Tove och Philip skulle upp till Surfers Paradise för att hitta lägenhet och jobb och bjöd med oss. Vi sa ja, varför inte? Sydney var svinstort, lite för kallt och detta lilla gänget vi fått ihop var härligt.
 
Vi befann oss i Sydney centrum en lördagkväll, one direction var i stan för en spelning och allt var helt fullbokat. Vi var hemlösa. Så vi fixade en bussbiljett och tog en nattbuss, Greyhoundbussen, 14 timmar norrut till surfers!
 

Vi kom fram helvilsna, trötta och äckliga efter resan. Men solen sken och klimatet var bra mycket varmare än Sydney. Vi irrade runt en stund innan en kundvagn hittades, och vi lyckades ta oss till vårt nästa hostel.
 
En rolig grej vi upptäckte här var att det fanns random kundvagnar över hela stan. När folk handlade tog dom helt enkelt med kundvagnarna och ställde dom sen där dom behagade. Ännu lite bättre var att dom hade personal som gick runt i hela stan och samlade in dom igen och körde tillbaka till affärerna. En gul väst med texten Trolley collector gick dom runt med. Detta var dock toppen då man alltid hittade en kundvagn, på de knasigaste ställena när man behövde den som mest.
 

Surfers är som ett litet Miami. Det är oftast den liknelsen man hör. Där finns stranden, skyskraporna, snygga människor, bra fest, kanalerna och turisterna. Och jag älskar det. Surfers är mitt paradis, det är detta stället jag spenderade nästan 4 månader av min tid i Australien. Så denna sammanfattningen får vi ta i många inlägg.
 
Australia 2013/2014 | | Kommentera |
Upp